Opening Asbestcentrum Limburg te Horst aan de Maas

Op 25 oktober 2017 opent de heer Daan Prevoo (Gedeputeerde Energie & Duurzaamheid Provincie Limburg) de eerste opleiding- en examenlocatie voor asbestsaneerders in Horst aan de Maas.

De opleiding ‘Bouwmensen’ heeft in samenwerking met SGS Search, Asbestsanering Het Zuiden, Pex Dakbedekkingen en MiniContainment het eerste opleidingscentrum voor asbestsanering in Limburg opgezet. De eerste leerlingen gaan in het najaar beginnen met deze opleiding met baangarantie.
In samenwerking met de ROC’s in Limburg verzorgt Bouwmensen Limburg de instroom van jonge MBO-scholieren. Bouwmensen is verantwoordelijk voor de praktijk, geeft de garantie voor het uitvoeren van de verplichte praktijktoetsen, zorgt voor intensieve begeleiding van de leerlingen en voor plaatsing bij bedrijven tijdens stage of werk. SGS Search Opleidingen verzorgt de opleidingen Deskundig Asbestverwijderaar (DAV) 1 + 2, Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering (DTA) en Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA).

Woensdag 25 oktober van 16.00-17.00 uur vindt deze opening plaats bij Bouwmensen Limburg, Gebroeders van Doornelaan 63 te Horst aan de Maas.